Pe data de 25 septembrie Filiala organizează masă rotundă “Internetul și campania electorală”

Filiala din Chișinău a Institutului internațional de monitorizare a dezvoltării democrației, parlamentarismului și respectării drepturilor electorale ale cetățenilor statelor membre ale Adunării Interparlamentare CSI (IIMDD AIP CSI) planifică pe data de 25 septembrie organizarea unei mese rotunde cu genericul:

”INTERNETUL ȘI CAMPANIA ELECTORALĂ”.

În cadrul evenimentului experții naționali vor prezenta următoarele rapoarte:

1. Internetul ca formă de influență politică asupra electoratului (analiză sociologică)
Ion MOCANU, dr. în sociologie, ICJP

2. Funcțiile și particularitățile utilizării internetului în cadrul campaniilor electorale
Elena CULIC, magistru în drept, jurnalist și activist obștesc

În comunicările sale experții vor povesti despre posibilitățile utilizării funcțiilor de informare și comunicare ale internetului în timpul campaniilor electorale, despre relația dintre Internet și manipularea politică, influența utilizării chat-urilor, blogurilor și forumurilor asupra formării opiniei alegătorilor și despre Internet tehnologii, care au fost folosite în cadrul ultimelor alegeri parlamentare și prezidențiale din Republica Moldova.

Iar Președintele Asocației Sociologilor și Demografilor din Moldova Victor MOCANU va prezenta raportul „Internetul și intenția de vot a cetățenilor din Republica Moldova”. Prezentarea acestui raport este a treia și ultima etapă a proiectului comun al Asociației și Fililalei din Chișinău a IIMDD AIP CSI. Primele două etape au inclus efectuarea a sondajelor sociologice “Internetul și procesul electoral din Republica Moldova” în luna februarie și în luna septembrie anului curent.

Masă rorundă va avea loc pe 25 septembrie în municipiu Chișinău, la următoarea adresă: str. Zimbrului 10, Institutul Muncii, sala Polivalentă. Începere- ora 10.00, sfârșit- ora 13.00.

Updated: 15.09.2018 — 15:16
Filiala din Chișinău a Institutului internațional pentru monitorizarea dezvoltării democrației, parlamentarizmului și respectării drepturilor electorale ale cetățenilor statelor - membre ale Adunării Interparlamentare CSI (IIMDD AIP CSI) © 2014